Da li i vi spadate u one tipove ljudi koji su opsednuti Novom godinom? Ja definitivno jesam takav tip. Jedne godine nisam mogla da dočekam kićenje jelke, pa sam okitila jelku u novembru. Da, da, na samom početku novembra. Druge godine sam zamislila da nam jelka bude u braon tonovima, što i nije bilo baš domišljato, budući da se moda braon nakita završila nekoliko godina ranije, tako da je potraga za nakitom u braon nijansama postala prava avantura. Na kraju sam morala da napravim kompromis, pa je jelka bila u braon-zlatnim tonovima. Potraga za nakitom za jelku dodano je zakomplikovala činjenica da nakit mora da bude od plastike, budući da su deca mala. No, kako god, uspela sam u svojoj zamisli.
Ovoj potrazi za nakitom odredjene boje i materijala, pridružio se i Kevin, naravno neuspešno. Ali, rezultat njegove greške je upravo ovaj tekst.
Naime, Kevin je, kao i svaki drugi dobronameran suprug, uložio napor i pokušao da doprinese prazničnom duhu, pa je u hiper marketu namenjenom za kućno majstorisanje, sav oduševljen kupio nakit za jelku i to, zamislite braon boje! Mom oduševljenju kada me je pozvao telefonom da mi to kaže nije bilo kraja, sve dok se nije pojavio sa kesom i TAMNO CRVENIM nakitom!!! Verujem ja da je boja nakita bila potpuno drugačija u radnji, ipak je tamo i svetlo drugačije, a on je bio veoma umoran i samo je preleteo taj deo, učinilo mu se da su ok… Znate već…
No, šta je tu je, situaciju sam morala da rešim, jer apsolutno ne podnosim tamno crvenu boju. Kako sam bila u nekoj fazi šivenja koječega, pronašla sam parčice materijala sa braon tonovima i  rodila se ideja koju možete i vi da iskoristite i za koju vam ne treba neka posebna veština. Malo mašte i uloženog truda i svoju jelku naredne godine možete da upakujete u bilo koju boju bez kupovine novog nakita.

Proces je jednostavan.

  • Skinite kapice sa nakita za jelke koji želite da preuredite. Budite pažljivi i sačuvajte kapice, možda sledeće godine odlučite da ih ponovo koristite.
  • Izmerite obim nakita i dodajte još četiri centimetra na tu meru.
  • Isecite kvadrate na tkanini koju ste odabrali da presvučete vaš nakit za jelku, u dimenzijima izmerenim na već opisan način.
  • Stavite nakit na sredinu kvadrata od tkanine i podignite krajeve tkanine ka vrhu.
  • Vežite tkaninu ukrasnom žicom ili kanapom/trakom
  • Vežite žicu u mašnicu
  • Za tkaninu zakačite kukicu
  • Vaš novi nakit za jelku je spreman za upotrebu.

ostavite komentar