Sigurna sam da ne postoji žena koja bar jednom nije kupila čuvene trake za mitisere. Znate, to su one trake koje se stavljaju na nos i na čijem uputstvu obećavaju uklanjanje mitisera u samo jednom potezu, u roku od dva minuta, i slična čuda. U mom slučaju to se nikada nije desilo, a probala sam sve moguće vrste tokom celog adolescentskog perioda. Ne znam da li je problem bio u meni (stvarno sam se pridržavala uputstva, najozbiljnije, nije kao kad pravim nešto „po receptu“ pa nikad ne bude po receptu, nego odistinski, sve kako piše) ili u trakama, ali, nekako se nismo našle, trake i ja.

Kada dođu deca, a vi naravno upadnete u „mama krizu“ (to je onaj period kada vam odlazak kod kozmetičara, pedikira, manikira, pa čak i frizera izgleda kao nemoguća misija), izlečenje svoje sopstvene frustracije pronalazite gde drugo nego na netu. Što kaze Danina jača polovina: „Ko nema u vugla, ima da gugla.“

I tako sam ja izguglala ova fenomenalni recept za skidanje mitisera, koji kod mene uspeva baš svaki put. Ima tri sastojka koja sigurno imate u kuhinji, treba vam minut za pripremu, a ne košta puno.

Potrebno vam je:

  • 1 kašicica želatina
  • 1 kašicica mleka
  • 1 kašicica vode
  • 1 parče ubrusa ili toalet papira u veličini predela koji planirate da tretirate ovom pastom

Pre nego što krenem da pripremam smesu, ja nakvasim područja na koja stavljam trake toplom vodom i ostavim da se sama osuše.

Priprema:

Sve sastojke pomešajte malom četkicom i zagrejte na blagoj temperaturi tek toliko da se želatin istopi.

Nakon topljenja sacekajte 10-tak sekundi da se pasta prohladi i nanesite na problematična mesta gde imate mitisere.

Preko paste stavite parče debljeg toalet papira ili ubrusa. Ja koristim ubrus koji prethodno isečem na trake. Sačekajte da se traka potpuno osuši (trebaće nekoliko minuta, obično oko 5) i nakon toga skinite traku.

Nemojte tretirati delove lica koji nisu problematični tj. masni ili imaju dlake, jer je pasta veoma jaka. Može se desiti da vam počupa obrve i sitne dlačice sa lica, a to boli k’o sam đavo!

ostavite komentar